آبی مگ, درباره کتاب

گندزدایی از مغز

گندزدایی از مغز

درباره کتاب: گندزدایی از مغز 

نویسنده: فیس جی. هارپر 

کتاب «گندزدایی از مغز» نوشته‌ی «فیس جی. هارپر» از سری کتاب‌های روان‌درمانی است که علاوه بر نگاه علمی و حرفه‌ای، از تکنیک‌های جذب مخاطب عام استفاده کرده است. نویسنده در این کتاب با لحنی روان و طنزآمیز تلاش نموده تا مخاطب را تا آخر متن با خود همراه سازد.

این کتاب برای آن‌هاست که دائماً می‌پرسند: «آخر چرا؟» همان‌ها که وقتی بچه بودند بزرگ‌ترها را با سیل سؤالات بی‌پایانشان ذله و دیوانه می‌کردند. همان‌ها که در کودکی تلاش می‌کردند با این سؤال‌ها از زندگی بزرگ‌ترها سر در بیاورند و جای خودشان را در آن دنیا پیدا کنند. چون آن چرای توی سر این‌ها، مهم‌ترین اطلاعات لازم برای زندگی بود. این کتاب برای آن‌هایی است که حالشان از شنیدن نصیحت و توصیه دیگران به هم می‌خورد. برای آن‌هایی است که دنبال راهکار و اطلاعاتی برای سردرآوردن از کار خودشان می‌گردند. شاید هم که خودتان این راه را یافته باشید یا یک روانکاو اسم‌ورسم‌دار را یافته‌اید که کارش را خوب بلد است و می‌داند نباید به شما امرونهی کند؛ در هر دو حالت این را دیگر فهمیده‌اید که مسئولیت این گندی که به زندگی‌تان زده‌اید با خودتان است و درهرحال باید درستش کنید.

کتاب «گندزدایی از مغز» به شما کمک می‌کند تا عوامل مشکلات روانی خود را بشناسید و همانند یک روان‌درمانگر در جهت رفع آن‌ها بکوشید.

فهرست کتاب: گندزدایی از مغز

  • پیشگفتار
  • بخش یکم: این مغز شماست که گرفتار آسیب روانی است
  • فصل اول: چه شد که دخل مغزتان آمد؟
  • فصل دوم: آسیب روانی مغز را از نو نظام می‌دهد
  • فصل سوم: گندزدایی از مغز
  • فصل چهارم: بهترشدن؛ بازآموزی مغز
  • فصل پنجم: کمک‌گرفتن از حرفه‌ای‌های این کار؛ انتخاب‌های درمان

 

  • بخش دوم: این مغز زنده‌ی شماست
  • فصل ششم: اضطراب
  • فصل هفتم: خشم
  • فصل هشتم: اعتیاد
  • فصل نهم: افسردگی
  • فصل دهم: اهمیت اندوه

درباره نویسنده: فیس جی. هارپر

«فیس جی هارپر» روان‌درمانگر، نویسنده و سخنران در زمینه‌ی موفقیت و خودسازی است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره گروهی به اتمام رسانیده است. در سال 2008 از دانشگاه تگزاس مدرک دکتری را اخذ کرد و پس از آن در بسیاری از زمینه‌های روان‌شناختی فعال بوده است.

 مهم‌ترین اثر او کتاب «گندزدایی از مغز» است که با استقبال زیادی همراه بوده است و به زبان‌های مختلفی ترجمه گردیده و نویسنده در این کتاب دررابطه‌با عوامل ایجاد مشکلات روانی و طریقه‌ی مواجهه و درمان آن‌ها بیان می‌کند.

برگزیده‌هایی از متن کتاب: گندزدایی از مغز

  • چطوری مغزمان به باد فنا می‌رود؟ حاضرید با هم چند دلیلش را مرور کنیم؟ خشم، افسردگی، اضطراب، دل‌شوره، اندوه ناشی از فقدان نزدیکان، مصرف مواد، الگوهای رفتاری دیوانه‌وار، انتخاب‌ها و دوستی‌های احمقانه، یا مثلاً به گفتة یکی از رفقایم: «بله دیگر، یکی از آن شنبه‌های کوفتی همیشگی.» بیشتر مواردی که به آن‌ها نام مشکلات ذهنی داده‌ایم، در عمل قاطی پاطی شدن عملکرد شیمیایی مغز است و بیشتر این‌ها برآمده از وقایع دل‌آشوب و هولناکی است که در زندگی گرفتارشان هستیم. عادت کرده‌ایم که گناه این همه اضطراب و درد و شیوه‌ی پاسخ خودمان به این حالات را به گردن ژن‌های بدبختمان بیندازیم. ولی یافته‌های تازه‌ترین مطالعات نشان می‌دهند که از میان آدم‌های گرفتار در این معضلات تنها دو تا پنج درصدشان ژن‌های معیوبی در بدن دارند. این شد که فهمیدیم دلیل مشکلات ما خیلی بیشتر از آنکه فکرش را بکنیم به همان محیط زندگی و شیوه‌ی برخوردمان با آن برمی‌گردد.
  • خشم، افسردگی و دیگر احساسات عاطفی، همه راهکارهای سازگاری ما هستند و اگر فرضیه‌های دیگر را قبول ندارید باید بگویم امیدوارم دست‌کم این یکی را بپذیرید. این احساسات کاملاً طبیعی‌اند. ما از بیخ‌وبن برای بقا و محافظت از خودمان ساخته شده‌ایم و مغز ما هم هنگامی که حالش زار است، دقیقاً دارد بر اساس همین اصل کار می‌کند. رفتارهای ما پاسخی است به گند و کثافت روزمره‌ای که در زندگی‌مان با آن سروکار داریم و مغز ما هم کارش نه فقط پاسخ به رخدادهای هولناک زندگی که سروکله زدن با همه‌ی روابط و تعاملات مسمومی است که روزانه با آن‌ها سروکار داریم… یعنی تمام مواقعی که آدم‌ها روی اعصابمان راه رفته‌اند، به حدوحدود شخصی‌مان تجاوز کرده‌اند و به نیاز ما به امنیت احترام نگذاشته‌اند.
  • ما همیشه درکی از شیوه کارکرد دنیای بیرون داریم. وقتی اتفاقی خارج از این روال و درک ما برایمان می‌افتد به آن آسیب روانی، زخم روانی یا تروما می‌گویند. وقتی هم که توانایی ما در تحمل آنچه به سرمان آمده، به فنا می‌رود و زهر ناشی از آن در همه زندگی‌مان پخش می‌شود، به‌اصطلاح می‌گویند یک واکنش آسیب‌زدن و زخم‌دار در ما شکل‌گرفته است. دامنه این آسیب‌ها هم گسترده است و خیلی چیزها می‌تواند به‌عنوان آسیب جدی در روان ما عمل کنند. راستش را بخواهید، اصلاً خیلی چیزها در عمل برای آدم‌ها آسیب تلقی می‌شوند؛ ولی اسمشان توی هیچ کتابی نیامده و پزشک‌ها را همیشه شگفت‌زده می‌کنند.

کتاب‌های فیس جی. هارپر  را سفارش دهید

دیدگاهتان را بنویسید