درباره کتاب

چهار میثاق

چهار-میثاق-دون-میگوئل-روئیز-مرکز-فرهنگی-آبی

درباره کتاب: چهار میثاق

نویسنده: دون میگوئل روئیز

کتاب «چهار میثاق» حاصل تجربیات و اندیشه‌های مردی است با نام « دون میگوئل روئیز».او از تبار سرخپوستان آمریکای مرکزی، که باورهای بنیادی تولتک‌ها را به زبانی ساده با مثال‌های قابل فهم و طبقه بندی بسیار موثر به نسل‌های جدید ارمغان کرده، با امید که رویای سیاره زمین را تغییر دهند. این میثاق‌ها درواقع چهار باوری هستند که انسان‌ها را از شادی‌ها دور می‌کنند و سبب رنج او می‌شوند.

این کتاب آموزه‌های تولتک‌ها را سال‌ها پس از حضورشان در حوزه آمریکای‌ جنوبی و مکزیک بیان می‌کند. نویسنده عنوان می‌دارد که تولتک‌ها مردمی هنرمند و دانشمند بودند که برای رسیدن به عرفان معنوی به گرد‌ هم آمده بودند. آن‌ها به دو دسته‌ي شاگرد و استاد تقسیم می‌شدند و آن‌جا جایی برای تبدیل شدن انسان به خدا بود. این تداوم آموزش با حمله‌ اروپاییان به آمریکای جنوبی از بین رفت.

این کتاب شباهت‌هایی با کتاب‌های «کارلوس کاستاندا» و کتاب‌های «پائولو کوئیلو» دارد. در آثار «کارلوس کاستاندا» رویا بینی هنری است که جنگجو یا مبارز با استعداد و در هر حال، انسان پویا و تلاش‌گری که می‌خواهد علاوه بر تجربه زندگی روزمره، چیزی از ورای آن دریابد و پاسخ‌ پرسش‌هایش را از طریقی جویا‌ شود، می‌تواند با تمرین و ممارست و با داشتن استاد مناسب بر آن مسلط شود و از طریق آن به برخی از اهداف خویش در رسیدن به شناخت نایل شود. ولی رویا در این کتاب همان توهم مشترک ساکنان آن است، و به طوری که مشاهده می‌شود، این رویا در قرن‌های متمادی، به ویژه در قرن بیستم، بارها به کابوس نزدیک شده است. این کابوس‌ها در قلمروهای روان فردی، اجتماعی، رابطه بین اقوام و نهایتا در جنگ‌های جهانی اول و دوم تجلی کردند.

فهرست کتاب: چهار میثاق

کتاب-چهار-میثاق-دون-میگوئل-روئیز-مرکز-فرهنگی-آبی

  • پیشگفتار مترجم
  • درباره تولتک‌ها
  • مقدمه: آینه دودى
  • 1. اهلى شدن و رویاى سیاره زمین
  • 2. اولین میثاق با کلام خود گناه نکنید
  • 3. دومین میثاق هیچ چیز را به خود نگیرید
  • 4. سومین میثاق تصورات باطل نکنید
  • 5. چهارمین میثاق همیشه بیشترین تلاشتان را بکنید
  • 6. راه تولتک‌ها به سوى آزادى شکستن میثاق‌هاى قدیمى

درباره نویسنده: دون میگوئل روئیز

«دون میگوئل روئیز» زاده‌ی 27 آگوست 1952، نویسنده‌ی متون معنوی اهل مکزیک است. کارهای او میان افراد علاقه‌مند به تفکرات نوین مقبول واقع شده‌است. این تفکرات مبنی بر استفاده و به‌کارگیری از آموزه‌های کهن در راستای دستیابی به سعادت روانی و آرامش ذهنی است. او به عنوان یکی از 100 انسان تاثیرگذار سال 2018 در حیطه‌ی رشد معنوی است.

«دون میگوئل روئیز» به عنوان فرزند آخر از 13 فرزند در یک منطقه‌ی روستایی در مکزیک به دنیا آمد. او توانست با گذراندن مدرسه‌ی پزشکی به عنوان یک جراح به کار مشغول شود. از جلمه کارهای او می‌توان به «چهار میثاق»، «استادی در عشق»، «پنجمین پیمان» و «سه پرسش» اشاره کرد.

برگزیده‌هایی از متن کتاب: چهار میثاق

  • هزاران سال پیش در تمام خطه جنوی مکزیکو تولتک‌ها را زنان و مردان خردمند می‌دانستند. مردم‌شناسان از تولتک‌ها به عنوان قوم یا نژاد سخن گفته‌اند؛ اما در واقع تولتک‌ها دانشمندان و هنرمندانی بودند که جامعه‌ای تشکیل دادند تا به کشف و حفظ معرفت معنوی و آیین‌های باستانی بپردازند.
  • سه هزار سال پیش، انسانی درست مثل من و شما نزدیک شهری محصور در کوهستان‌ها زندگی می‌کرد. آن شخص آموزش می‌دید تا حکیم شود؛ تا دانش نیاکان را فرا گیرد؛ اما با همه چیزهایی که به او آموخته می‌شد، موافق نبود. در قلبش احساس می‌کرد که باید چیزی بیش از این‌ها وجود داشته باشد. او یک روز هنگامی که در غاری خفته بود، در رویا دید که بدن خودش را که خفته است، تماشا می‌کند. از غار بیرون آمد؛ هلال ماه همزمان با میلیون‌ها ستاره در آسمان می‌درخشید. آن‌وقت در درون او اتفاقی افتاد که زندگی‌اش را برای همیشه دگرگون کرد. او به دستانش نگاه کرد؛ بدنش را حس کرد و صدای خودش را شنید که می‌گفت:«من از نور ساخته شده‌ام؛ من از ستارگان ساخته شده‌ام.»
  • این آن چیزی بود که او کشف کرد: همه چیز در هستی، تجلی یک موجود زنده است که ما او را خدا می‌نامیم. همه چیز خداست؛ و او به این نتیجه رسید که ادراک انسانی همانا نور است که نور را مشاهده می‌کند. او همچنین دانست که ماده آینه است، همه چیز آینه است و نور را از می‌تاباند و تصویرهایی از نور می‌آفریند؛ و جهان توهم، رویا، مانند دودی است که به ما اجازه نمی‌دهد آنچه را در حقیقت هستیم مشاهده کنیم. پس خود حقیقی ما عشق خالص و نور است.
  • از سوی دیگر، اگر شما اقدام به عملی کنید فقط به خاطر نفس آن عمل و دون انتظار پاداش، متوجه می‌شوید که از هرکاری که می‌کنید، لذت می‌برید. پاداش خواهد آمد، اما شما وابسته به آن نیستید. حتی ممکن است خیلی بیش از آنچه تصور می‌کردید پاداش بگیرید، بی‌آنکه به انتظار آن بوده باشید. اگر آنچه را که انجام می‌دهیم دوست داشته باشیم و اگر همیشه بیشترین تلاشمان را بکنیم، آنوقت واقعا از زندگی لذت می‌بریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *