آبی مگ, درباره کتاب

بی‌حد و مرز

بی‌حد و مرز

درباره کتاب: بی‌حد و مرز 

نویسنده: جیم کوییک 

«جیم کوییک» در کتاب «بی‌حد و مرز» از تجربیات خود در کودکی و نوجوانی می‌گوید. او از حضور در جمع واهمه داشت و این مساله تا آن‌جا پیش رفت که پروژه‌ای را که مدت‌ها برای آن زحمت کشیده‌بود تحویل نداد؛ تنها برای اینکه استاد از او خواسته بود این تحقیق را جلوی دیگر شاگردان ارائه دهد.

او پس از مدتی با پدر یکی از دوستانش آشنا شد و متوجه گردید می‌توان حتی با داشتن چنین مشکلات مغزی، با روش‌هایی هوشمندانه قدرت یادگیری را تا حد زیادی بهبود بخشید. او در این کتاب عنوان می‌کند که چگونه می‌آموزد که کتاب بخواند، در مواقع لزوم از دنیای دیجیتال فاصله بگیرد و یادگیری و دیگر فرآیندهای رشد مغزی را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهد.

در این کتاب «جیم کوییک» ابتدا چهار خائن را معرفی می‌کند که سبب می‌شوند قدرت تمرکز ما پایین بیایند و در نتیجه نتوانیم از زمان خود به صورت بهینه استفاده کنیم. این چهار خائن که همگی برگرفته از دنیای دیجیتالی هستند مانند نوتیفیکیشن‌های ابررایانه‌ی در جیبمان، یا همان گوشی هوشمندمان، می‌توانند حواس ما را از چیزی که واقعاً باید به آن توجه کنیم پرت می‌کند. نویسنده راه‌های رهایی از این خائنین را در کتاب «بی‌حد و مرز» بیان می‌کند.

نویسنده در این کتاب به خوانندگان می‌آموزد که هیچ‌گاه مغز خود را دارای محدودیت فرض نکنند. این باور در حقیقت اشخاص را از یادگیری و حرکت به سوی اهدافشان باز می‌دارد. او در این کتاب راه‌های ارتقای قدرت مغز و حافظه و مدیریت زمان را آموزش می‌دهد.

فهرست کتاب: بی‌حد و مرز

پیشگفتارکتاب-بی-حد-و-مرز-جیم-کوییک-مرکز-فرهنگی-آبی

مقدمه

بخش اول: ذهنتان را خالی کنید

1: بی‌حدومرزشدن

2: چرا این مسئله اهمیت دارد

3: مغز بی‌حدومرز شما

4: چطور این کتاب (یا هر کتابی) را بخوانیم و به خاطر بسپاریم

5: جادوی باور

6: هفت دروغ مربوط به‌یادگیری

بخش سوم: انگیزه‌ی بی‌حدومرز

7: هدف

8: انرژی

9: قدم‌های ساده و کوچک

10: جریان یا غرقگی

بخش چهارم: روش‌های بی‌حدومرز

11: تمرکز

12: مطالعه

13: حافظه

14: تندخوانی

15: تفکر

خاتمه: بازگشت ممکن‌ها

درباره نویسنده: جیم کوییک

«جیم کوییک» زاده‌ی 1973 در نیویورک ایالات متحده آمریکا، یک پرورش‌دهنده قدرت تفکر، نویسنده، کارآفرین و تولیدکننده محتوای رادیویی است. او بنیانگذار کوییک لرنینگ است که به صورت آنلاین به اشخاص کمک می‌کند تا بهتر یاد بگیرند. او رادیوی مغز کوییک را مدیریت می‌کند و کتاب «بی‌حدومرز» را در سال 2020 به انتشار درآورد.

«جیم کوییک» وقتی در کودکستان بود دچار عارضه‌ای مغزی شد و پیرو آن مشکلات یادگیری همیشه با او همراه بود. او با استفاده از کتاب‌های مصور توانست خواندن و نوشتن را بیاموزد و سپس خود را تمرین داد تا بیاموزد که چگونه می‌توان سریع از روی متون خواند. همکلاسی‌‌ها و دوستان جیم همواره او را به خاطر این مشکلات مسخره می‌کردند که همین امر باعث افسردگی و اضطراب در او شد.

برنامه‌ی آموزشی او در سال 2022 توسط دانشجویان 195 کشور مختلف مورد استفاده قرارگرفت. او که این کار را از سال 2001 پایه گذاری کرده‌بود، در این برنامه به صورت آنلاین بیان می‌کند که چگونه کلاس‌ها و شرکت‌ها می‌توانند به صورت سریع‌تر آموزش ببینند. پادکست رادیویی او در سال 2017 و 2022 به عنوان یکی از برترین برنامه‌های رادیویی آموزشی انتخاب شد و هنوز هم سخنرانی‌ها و کنفرانس‌های او از طرفداران زیادی برخوردار است.

برگزیده‌هایی از متن کتاب: بی‌حد و مرز

  • ارزشمندترین موهبت ما انسان‌ها مغزمان است. مغزمان به ما توانایی می‌دهد یاد بگیریم، عشق بورزیم، بیندیشیم، خلق کنیم، و طعم لذت را بچشیم. مغز ما دروازه‌ای به احساساتمان است؛ به ظرفیتمان برای تجربه‌ی زندگی به عمیق‌ترین شکل ممکن، به توانایی‌مان برای دستیابی به درکی پایدار و ماندگار از صمیمیت. مغزمان به ما توان نوآوری و رشد و انجام کارهای مختلف را می‌دهد.
  • اولین خائن که به مغزمان آسیب می‌زند سیل اطلاعات دیجیتالی است. جریان بی‌پایان اطلاعات در جهانی که زمانمان محدود و انتظارات از ما غیرمنصفانه است، منجر به دستپاچگی و اضطراب و بی‌خوابی می‌شود. در داده‌ها و سرعت بالای تغییرات دست‌وپا می‌زنیم و به دنبال راهکارها و ابزارهایی هستیم که کمی از کارایی و عملکرد و آرامش ذهنی خود را پس بگیریم.
  • خائنی دیگر استنتاج دیجیتالی است. در جهانی که اطلاعات به وفور در دسترس هستند، بیراه نیست که بگوییم کمی در استفاده از این اطلاعات زیاده‌روی کرده‌ایم. ما حتی به نقطه‌ای رسیده‌ایم که اجازه می‌دهیم فناوری به جای ما بخش زیادی از تفکر و استدلال را انجام بدهد. در فضای مجازی، دیگران نتیجه‌گیری‌های بسیاری می‌کنند که ما هم به‌مرور مجبور می‌شویم توانایی نتیجه‌گیری خود را کنار بگذاریم و از آن‌ها پیروی کنیم.
  • برای انجام کارها انرژی لازم دارید و انرژی را باید مدیریت کرد. شناخت طبع انسان، برای دستیابی به هدفتان ضروری است؛ مثلاً خوردن غذاهای کامل و فرآوری‌نشده، ورزش کردن، مدیریت استرس، خواب مناسب، مهارت‌های ارتباطی و ایجاد روابط سالم وحذف روابط ناسالم.
  • در نهایت، وظایف باید مراحلی کوچک و شدنی باشند که به موفقیت منجر شوند. یک دندان را با نخ دندان تمیز کنید، یک صفحه کتاب بخوانید، یک بار دراز و نشست انجام دهید، یک دقیقه مراقبه کنید؛ تمام این‌ّها به افزایش اعتماد به نفس و موفقیت‌های بزرگ‌تر منجر می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید